Pre sales Faq

Control Panel
Email instellingen
Ftp instellingen

Copyrights
Voorwaarden
Contact

Affiliates

Pre Sales Faq

Ik ben geinteresseerd in het Professional Hosting-pakket, maar in vergelijking met andere hosting aanbieders zijn jullie wel erg goedkoop. Waarom is dit?

Als gevolg van het op groter(e) schaal inkopen van servers en bandbreedte, kan x3serve haar prijzen gunstig in de markt zetten. Bovendien heeft x3serve nauwelijks overhead-kosten: zo krijgt u bij ons geen contract indien u besluit bij ons een hostingpakket of server af te nemen. Zolang u betaalt, kunt u gebruik maken van onze diensten. Zonder verdere administratieve rompslomp.Wij hebben voor onze website 5000 mb schrijfruimte nodig, maar waarschijnlijk hebben wij meer dan 100 gb dataverkeer nodig. Is dat mogelijk?

Voor een overschrijding van een paar GB's van uw limiet bij een hostingpakket, zal x3serve u niet direct naheffen of andere sancties opleggen (blokkeren up- of download mogelijkheden etc.). Indien de overschrijdingen van structurele aard zijn, zullen wij de GB's aan overschrijding in rekenig brengen zoals vermeld op onze website (igv een Professinal Hostingpakket 1,00 per GB). Voordien zullen wij u hierover informeren.
Onze ervaring is echter dat het overschrijden van de 100 GB aan dataverkeer per maand slechts zelden voorkomt, maar doorgroeien is vanzelfsprekend mogelijk. Indien dit zich toch voordoet, wil x3serve voorstellen een tweetal Professional paketten te koppelen tot een (1). Op deze wijze kunt u beschikken over 10.000 MB en 200 GB aan dataverkeer per maand. x3serve zal zorgdragen voor het naadloos samenvoegen van twee pakketten tot een.Hoe gaat het uploaden van de website gaat in uw aangeboden pakket, ofwel gaat het uploaden via internet of via een ftp programma?

Het uploaden van de data naar uw website dient inderdaad te gebeuren via een ftp-programma.
Kijk hier voor de juiste instellingen van uw ftp-programma.Jullie bieden de mogelijkheid voor adulthosting. Maar op het aanmeldformulier kun je aangeven of het wel of niet een adult site is. Kunnen er dus ook niet-adult sites bij jullie worden gehost?

Vanzelfsprekend mag u ook niet-adult websites hosten bij x3serve. Zolang u zich houdt aan de nationale en internationale wetgeving, mag u van ons doen met uw webhosting-account wat u wilt: uw eigen re-seller-pakketten verkopen, adultsites en niet-adultsite hosten, etc.Staan jullie servers in Nederland? Zo niet, waar dan?

Onze servers zijn gehuisvest in Amerika. Geplaatst in een groot en geconditioneerd datacenter, zijn onze servers direct gekoppeld aan de wereldwijde internet-backbone, waarvan o.a die naar Europa (via AMSIX) en Oost-Europa en Azie. Deze datacenters zijn voorzien van alle benodigde voorzieningen zoals 24-uurs bewaking, een 225 kVa-UPS (noodstroomvoorziening), video-surveilance, etc.Waar (welke plaats) staan jullie servers en met welke verbinding zijn ze gekoppeld aan internet?

Zie ook de vorige vraag. Elke server is uitgerust met Dual Gigabit Ethernet (1000Mbps) netwerkkaarten en op deze wijze dus rechtstreeks redundant verbonden met de internet back-bone.Beheren jullie de servers zelf of zijn jullie resellers voor een ander?

Het beheer van de x3-servers gebeurt door x3serve zelf. Wij zijn geen re-seller, maar willen juist in de (nabije) toekomst onze eigen re-seller-pakketten op de markt brengen.
x3serve heeft op dit moment al een eigen affiliate-programma: U meld zich bij ons aan en van elk pakket dat via u verkocht wordt, ontvangt u een geldbedrag! Meer weten? Kijk snel hier voor meer informatie.

Vanzelfsprekend mag u ook uw eigen re-seller-pakketten opzetten en verkopen.Op welk OS (besturingssysteem) draaien jullie servers?

Alle x3-servers draaien op Linux Red Hat 9-besturingssystemen.Welke versie van de volgende pakketten draaien jullie:

PHP4.2.2
Perl5.8.0
Apache4.0.18
MySQL2.0.40
Indien noodzakelijk geacht door de systeembeheerders van x3serve, zullen alle nodige updates worden geinstalleerd. Heeft u vragen en/of verzoeken over bepaalde software updates, neemt u dan contact met ons op.Worden er backups van de sites gemaakt of moet ik dit zelf doen? Als ze worden gemaakt, hoe vaak en is dat van het hele account (inclusief mailadressen, mailinglists en databases) of alleen de site?

Om de producten zo goedkoop mogelijk aan te kunnen bieden, maakt x3serve standaard geen backups van websites. Voor 5,- per maand (voor het Professional Hosting Pakket) kan x3serve dit voor u verzorgen.
De backup wordt dan dagelijks incrementeel (alleen de veranderingen van die dag tov de vorige dag) en wekelijks volledig uitgevoerd.Is het mogelijk meerdere domeinen op 1 account te hosten? Ik wil bijvoorbeeld 5 domeinnamen op 1 account van 5000 mb kunnen plaatsen.

U kunt een opbeperkt aantal domeinen hosten onder een account, maar deze websites worden wel allemaal in een (1) gezamelijke (root-)directory opgeslagen op de server. Zoals gezegd: er wordt nog gewerkt aan een re-seller account. Er komt hiervoor naar alle waarschijnlijkheid geen tussenoplossing, omdat het dedicated hostingpakket dermate interessant is, dat veel mensen met soortgelijke vragen als de uwe opteren voor deze oplossing. Vanzelfsprekend is bij de afname van een dedicated hosting pakket dit wel mogelijk.Kan de 5000 mb bij het professional hosting pakket ook echt volledig gebruikt worden? Bij anders hosts wordt er van uit gegaan dat lang niet iedereen de volledige ruimte gebruikt.

Ja, er wordt per account een volledige 5000 MB gereserveerd. Deze ruimte is geheel en al bedoeld voor dat account (website-date en mail). x3serve werkt niet volgens het overboekings-principe, zodat u nooit voor vervelende verassingen komt te staan. Indien het vanwege technische redenen noodzakelij is een account te verhuizen van de ene server naar een andere, zal x3serve dit verzorgen. De gebruikers zullen hier niets van merken.Kunnen er behalve gewone mailadressen ook mailinglists worden aangemaakt en zo ja, welke software draait dit dan? (bijvoorbeeld Majordomo?)

Mailinglists kunnen worden aangemaakt; Majordomo is niet standaard aanwezig, maar zullen wij op wens gratis installeren.Ik wil eigenlijk een dedicated server, maar dit is pas haalbaar na enige tijd en ik eigenlijk zoek per direct al een plek om mijn website te hosten. Is het mogelijk om in plaats van een jaar professional hosting, vijf maanden te nemen? Dan kan ik de periode overbruggen tot ik een dedicated server kunnen nemen.
En als dat kan, kunnen jullie de site dan overzetten of moet die tegen die tijd volledig opnieuw worden geupload of ingesteld?

Ja, overstappen is zeer eenvoudig en is (tussentijds) te allen tijde mogelijk. x3serve kan in zulke voorkomende gevallen ook de daadwerkelijke verhuizing van de data (websites en bestanden) voor u verzorgen.Is het mogelijk dat als ik een basic hosting pakket neem, dat ik dan over een paar maanden of eerder eventueel kan overstappen op een groter pakket, zonder al te veel problemen?

Het is inderdaad mogelijk een basic hosting-pakket te nemen en vervolgens op elk gewenst moment over te stappen. Dit kan zonder problemen en/of veel (administratieve) rompslomp; u ontvangt bij x3serve geen contract. zolang u betaalt, kunt u (binnen de gestelde regels) gebruik maken van uw hostingpakket.Is alleen betaling via Paypal mogelijk?

Nee, naast Paypal is het ook mogelijk om via Way2Pay te betalen, maar met dien verstande dat betalen via Way2Pay alleen maar mogelijk is voor een periode van een jaar of langer.Ik ben op zoek naar jullie telefoon nummer maar kan dat niet vinden. Ik wil graag even contact met jullie hebben.

Omdat x3serve haar dienstverlening zo goedkoop mogelijk in de markt wil plaatsen, is het uit kostenoverwegingen helaas niet mogelijk telefonisch contact te onderhouden met onze clienten. U kunt uw vragen en/of opmerkingen kwijt via de Neem contactpagina op onze website, of u kunt ons bereiken via faxnummer: 0842 - 242 897
Op dit moment wordt er tevens gewerkt aan een 'live-help'-systeem om onze clienten gedurende bepaalde dagdelen direct te woord te kunnen staan. Zodra deze optie in gebruik wordt genomen, zullen wij dit melden op onze website.Ik heb al een domeinnaam, is het mogelijk om die naar jullie te verhuizen? Als ik die kan verhuizen, waar moet ik dat dan op aangeven?

Het is inderdaad mogelijk uw domeinnaam te verhuizen naar x3serve. De domeinnaam is namelijk uw eigendom en u bepaalt waar u deze wilt onderbrengen en waar de hosting dient plaats te vinden.
Indien u in het aanvraag-formulier onder het item 'Domein' uw (bestaande of nieuwe) domeinnaam invult, zal x3serve zorgdragen voor de verhuizing. U ontvangt dan een aantal formulieren, welke u moet ondertekenen en terugsturen. Daarnaast moet uzelf uw huidige hostingprovider, het liefst schriftelijk, op de hoogte brengen van de verhuizing.Ik heb een vraag over de betalingen; Worden deze per maand of per jaar verrekend?

De betalingen aan x3serve worden eens per maand verrekend. Op dit moment is betalen alleen nog maar mogelijk via Paypal en Way2Pay. De bedragen voor de afgenomen diensten zullen dan elke maand van uw Paypal- of Way2Pay-account worden afgeschreven.

Voor het aanmaken van een account bij de respectievelijke aanbieders kijkt u op: Indien u gebruik wenst te maken van de diensten van x3serve, doet u dit het makkelijst via het aanvraagformulier welke u vindt op www.x3serve.nl/order.php
Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan contact met ons op. x3serve helpt u graag verder!

Prijzen zijn incl. BTW.  -   2004 x3serve, All Rights Reserved  -  Webmasters €€€