Pre sales Faq

Control Panel
Email instellingen
Ftp instellingen

Copyrights
Voorwaarden
Contact

Affiliates

Ftp instellingen

Voor het uploaden van uw website naar uw account via een ftp-programma, gebruikt u de volgende instellingen in uw ftp-programma:

Hostname:ftp.x3serve.com
Username:uw domein-naam (zonder extensie, dus bijvoorbeeld: x3serve)
Password:het door u opgegeven geheime wachtwoord
Port:standaard ftp-poort 21


Ftp-clients

Indien u (nog) niet beschikt over een ftp-programma, dan kunt u gebruik maken van de volgende (gratis) ftp-clients:

Configuratie FTP-client

Als u voor de eerste keer het FTP-programma gebruikt dient u een profiel aan te maken. Het scherm dat u te zien krijgt zal er ongeveer zo uit zien als het scherm in WS_FTP zoals dat hieronder is afgebeeld.

Vul een naam voor de site in bij "Profile Name" (dit kan elke naam zijn die u wenst). De "Host Name" is uw domeinnaam, geen www voor de naam zetten! Het "Host Type" wordt automatisch gededecteerd. Vul hierna uw "User_id" en "Password" in. Om de instellingen te bewaren kiest u "save password" en 'auto save config'. Andere velden hoeft u niet in te vullen. Om u bij de webserver aan te melden klikt u "ok".Wanneer u met de server contact maakt komt u in de root directory (home). Uw FTP-programma zal een scherm laten zien dat is opgebouwd uit 2 delen, de files aan de linker kant zijn de files op uw computer lokaal, de files aan de rechter kant zijn de files op de server. U zult aan de rechter kant ook verschillende systeem mappen zien, zoals bin, cgi-local, dev etc. Verwijder deze mappen niet!Om een file te uploaden (op de server te plaatsen), dubbelklikt u op een file die aan de linkerkant van het scherm staat. U dient uw files in de httpdocs directory te plaatsen. Hierin kunt u indien gewenst weer sub-directories aanmaken. De enige systeem directory die u misscien nodig zal hebben is cgi-bin; deze directory is gereserveerd voor scripts geschreven in Perl, Unix Shell of C.

Noem uw homepage "index.html" om ervoor te zorgen dat uw site direct wordt geladen wanneer internetgebruikers de server bezoeken.

Let er op dat u html documenten upload in ASCII mode en images in BINARY mode. Wanneer u een file in een sub-directory wilt plaatsen, open dan eerst de sub-directory op de server door hierop te dubbelklikken en verplaats dan de desbetreffende file(s).

Iedere web-gebruiker kan een file nadat deze is ge-upload zien. Wanneer u een file na het uploaden niet kunt zien kan het zijn dat u de browser cache moet leeg maken. Vergeet niet dat u eerst via uw provider verbonden moet zijn met het internet, alvorens u met uw browser de website gaat bekijken.

Bestandsnamen

Ons besturingssysteem is case sensitive (hoofdletter gevoelig). Met andere worden de file naam "historie.html" is niet hetzelfde als de file naam "HISTORIE.html".Dit geldt zowel voor file als voor directory namen.

Om problemen te voorkomen kunt u het beste alle namen met kleine letters uitvoeren. U kunt ook geen spaties en leestekens gebruiken, de underscore ("_") kunt uw wel gebruiken. De tilde("~") kan ook niet worden gebruikt.

Tip! Houdt uw namen kort, overzichtelijk en gebruik alleen kleine letters.

Geen toegang

Wat moet ik doen wanneer ik geen toegang krijg via ftp?
Wanneer u wel uw control panel kunt aanspreken maar geen toegang krijgt kan het zijn dat de FTP-configuratie incorrect is. Wanneer u geen toegang krijgt na het intypen van u "User_id" en "Password" kan het zijn dat u het verkeerde wachtwoord of usernaam gebruikt.

Indien u zeker bent dat u de juiste gebruikersnaam en wachtwoord gebruikt en het lukt niet om in te loggen, stuur dan de foutmelding o.v.v. uw domeinnaam naar [email protected]
U krijgt dan vanzelf een antwoord via de mail.

Prijzen zijn incl. BTW.  -   2004 x3serve, All Rights Reserved  -  Webmasters €€€